Navem - Nationale Beroepsfederatie van meubelhandelaars Consument Professioneel Login

metaal

Algemeen onderhoud

De populariteit van metaal in het interieur is de laatste jaren sterk gestegen. Om uw meubelen van metaal tegen roest of verwering te beschermen, worden ze meestal door de fabrikant aan een gepaste behandeling onderworpen. Voor elk hard, zacht, behandeld of onbehandeld metaal bestaan er speciale politoeren. Wrijf de politoeren steeds zoveel mogelijk uit. Groeven maakt u zuiver met een zachte tandenborstel, laat niks liggen op het metaal dat zou kunnen krassen.

Ijzer
Om hun eigenheid en kleurdiepte als natuurlijk materiaal te behouden, worden ijzeren meubelen voor binnengebruik meestal niet gelakt of afgelakt. Ijzer vereist een bijzondere reiniging om aantasting door oxidatie te verhinderen.

Staal (gelakt of ongelakt)
Bij ongelakte stalen meubelen is roest een gewaardeerd teken van ouderdom. Indien u dit wenst, kan u roest met fijne staalwol wegwerken. Gelakt of poedergelakt staal zal minder snel roesten. Wanneer u stalen meubelen nat reinigt, droogt u ze best goed na!

Chroom, messing en koper
Chroom, messing en koper moet u met een zachte doek regelmatig schoonwrijven. Vlekken op chroom kan u schoonwrijven met een vochtige doek en wat natriumcarbonaat. Roest werkt u weg met een metaalreiniger. Koper wordt brandschoon door het met hete zuurkoolbouillon af te wassen, koud na te spoelen en op te blinken. Aangeslagen messing reinig je met zout of azijn. Ongelakte messing kun je behandelen met een pasta van zout en citroensap.

 


Stel een kennis op de hoogte van deze site...

DisclaimerPrivacyverklaring
designed by Alerto
development by curiousgroup