Navem - Nationale Beroepsfederatie van meubelhandelaars Consument Professioneel Login

congres 2015

Foto's

Joan De Winne

Herman Konings

Kurt Ostyn


 

RESERVEER SNEL UW BUSINESS SEAT OP HET  37ste NAVEM MEUBELCONGRES!

Bent u een lokale of een wereldspeler?

Navem, de Nationale Vereniging van Meubelhandelaars, organiseert dit jaar haar meubelcongres op dinsdag 1 december 2015 in de Ghelamco Arena te Gent. Opnieuw zullen zo’n 200 à 250 professionele bezoekers present tekenen.

Elke dag hoort u dat u zichzelf opnieuw moet uitvinden om u te wapenen tegen de snelle veranderingen en de disruptie. Maar hoe moet u dat concreet aanpakken? Hoe wapent u zich tegen het onlinegeweld en tegen de grote ketens die de koopstromen analyseren en big data inzetten om snel op het klantengedrag in te spelen? Is dat nog mogelijk? Wij zijn overtuigd van wel. Ook u kunt een rol spelen als lokale held. Dat is meteen ook het thema van dit jaar: Hoe wordt u met uw winkel een lokale retailheld? 

Ontmoet de spitsen van de dag

Herman Konings, Trendwatcher
Welke veranderingen komen op ons af? Welke aanpak vereist elke generatie? En wat is de impact daarvan op het vlak van retail, innovatie, meubelen en wonen? Herman zal focussen op trends en het gedrag van de nieuwe generatie consumenten.
Er zijn vele, nieuwe inzichten rond “phygital spaces/stores” (fysiek-digitale ruimten/winkels). Hoe dezelfde ervaringen fysiek-mobiel meegeven? Wat is écht relevant voor de (brick ’n mortar) meubel-retail? Herman geeft een overzicht van interessante cases uit binnen-en buitenland.

KURT OSTYN, Marketingspecialist
In Vlaanderen houden nog altijd veel plaatselijke familiale winkels goed stand. Deze lokale helden zijn het levende bewijs dat de capaciteit om voor menselijke verbondenheid te zorgen nog altijd van goudwaarde is. Heel wat consumenten kopen liever een product bij iemand die ze ‘kennen’. Een zaak ‘van bij ons’, blijft vertrouwen scheppen en kan de consumenten aanzetten om de lokale handelaar die ook actief is in het verenigingsleven iets te “gunnen”.  Veel handelaars beseffen te weinig hun unieke kracht als lokale held.
Kurt brengt diverse herkenbare voorbeelden van lokale handelaars, die aantonen dat het wel degelijk kan. Bovendien zet hij met een concreet uitgewerkt 8-stappenplan uiteen hoe het moet.

RUDY LEFEVRE, Facilitator innovatieproces retailers
De fysieke winkel heeft nog altijd een gouden toekomst. Alleen moeten winkeliers hun klanten dan een wow-ervaring bezorgen, waarvoor ze nog wel uit hun luie zetel komen.  Om klanten naar de detailhandel te brengen, zijn er enkele aanpassingen nodig. Service, klantgerichtheid en experience zijn een evidentie, maar de echte winst ligt in echte vernieuwing van het assortiment, van de service en van de beleving die winkeliers hun klanten aanbieden. Rudy legt uit hoe meubelhandelaars met emotie voor echte toegevoegde waarde kunnen zorgen.  

JOAN DE WINNE, Gewezen diensthoofd van het slachtofferidentificatieteam DVI
Inspelen op trends en generaties, u zelf bewust zijn van uw meerwaarde als lokale held en een cultuur tot stand brengen die doordrenkt is van de wil om de klant een wowgevoel te bezorgen, zult u niet alleen kunnen. Het blijft hoe dan ook allemaal mensenwerk. Hoe dikwijls denken winkeliers niet dat het toch makkelijk zou zijn als hun (weekend)medewerkers even gepassioneerd en gemotiveerd waren als zijzelf? Om voor meerwaarde te zorgen in de winkel is er ook werk aan de winkel rond het uitspelen van de talenten van de medewerkers. 
Joan De Winne, auteur van het boek ‘Leidinggeven zonder omwegen – Doen wat werkt’ brengt een bevlogen betoog over interne motivatie en passie, doorspekt met praktische tips en tricks om van een groep medewerkers een (h)echt team te maken en met praktische voorbeelden over een mensgerichte aanpak die tot indrukwekkende resultaten leidt.

Programma

Vanaf 13u00    Ontvangst met hapje en drankje.
13u55-14u00    Verwelkoming door Tom Steenhoudt, Navem.
14u00-15u00    Herman Konings - Trendwatcher
15u00-16u00    Kurt Ostyn - Marketingspecialist
16u00-16u30   Pauze
16u30-17u30    Rudy Lefèvre - Facilitator innovatieproces retailers
17u30-18u30    Joan De Winne- gewezen diensthoofd van het slachtofferidentificatieteam DVI
18u30-20u00    Walking dinner
20u30-22u15    Voetbalmatch KAA Gent - Zulte-Waregem,aangeboden door M Line.

Plaats en datum
Dinsdag 1 december 2015, Ghelamco Arena,
Ottergemsesteenweg Zuid 808 - 9000 Gent

KOSTPRIJS

Leden Navem/Fedustria: 125 euro (all-in) per inschrijver • 85 euro (all-in) voor elke 2de inschrijver.
Niet-leden: 175 euro (all-in) per persoon.
Inclusief congresmap, heerlijk walking dinner én voetbalmatch.

INSCHRIJVEN

Vooraf inschrijven is noodzakelijk. Gelieve het inschrijvingsformulier vóór 27 november terug te sturen, faxen of mailen naar het secretariaat van: Navem vzw • Kasteelstraat 1A / B10,
1700 Dilbeek - e-mail: tom@navem.be

ROUTEBESCHRIJVING
Kom je vanuit Antwerpen via de E17?
Neem op de E17 de afslag Gent-Centrum richting Oostende/E40/Brussel.
Afrit 9 (UZ Gent) en aan rotonde de 3e afslag naar de Corneel Heymanslaan tot aan de Ghelamco Arena.
Kom je vanuit Brussel of Brugge of Oostende via de E40?
Neem op de E40 de afrit Zwijnaarde naar de E17 richting Antwerpen/Gent en voeg in op de B401.
Afrit 9 (U.Z. Gent) richting de Corneel Heymanslaan.
Splitsing: rechts, volg de borden naar Gent
Splitsing: links, volg de borden naar Zelzate/R4/Haven 7000-9990.
Sla linksaf naar de Corneel Heymanslaan tot aan de Ghelamco Arena.
Kom je met het openbaar vervoer?
De bus brengt je op 18 min van het Sint Pieters station naar de Ghelamco Arena:
Busperron links bij het buitenkomen van het station
Neem bus 65 of 67 en stap af aan de eindhalte ‘Arteveldepark’ aan de Ghelamco Arena.

 


Stel een kennis op de hoogte van deze site...

DisclaimerPrivacyverklaring
designed by Alerto
development by curiousgroup