Navem - Nationale Beroepsfederatie van meubelhandelaars Consument Professioneel Login

Wie is Navem?

"Wie is Navem?" hoor ik u luidop denken...

Wel, Navem dat is de Nationale Vereniging van de Belgische Meubelhandelaars.  
Deze erkende nationale beroepsvereniging telt onder haar leden talloze meubelwinkels, woonwinkels en interieurspeciaalzaken.
En dit in heel België.
Navemleden verkopen hoofdzakelijk eetkamermeubelen, zitmeubelen, slaapkamers, jeugdkamers, woonaccessoires en geschenkartikelen. Maar ook voor keukenmeubelen, sanitair of vloeren kunt u bij hen terecht. 
Kortom, voor de hele inrichting van uw interieur kan u nergens beter zijn en bent u bij hen aan het juiste adres.


Wat doet Navem (voor u)?

Navem heeft eerst en vooral een belangrijke marktregulerende functie en is samen met organisaties als Arcopar en Test-Aankoop uitgever van het modelcontract voor de aankoop van meubelen "Meubelwaarborg". Dit modelcontract wordt gebruikt door een groot aantal woonwinkels en interieurzaken. Wij bevelen u ten zeerste aan om bij voorkeur in winkels te kopen die gebruik maken van dit typecontract. Alle geschillen in verband met levertermijn of garantie, worden door deze overeenkomst geregeld. Eventuele geschillen die voortvloeien uit het ondertekening ervan worden beslecht voor een onpartijdige Geschillencommissie.
Deze procedure is sneller, goedkoper en minder ingewikkeld dan die voor de traditionele rechtbanken.
Wanneer u meubelen aanschaft bij winkels waar de contractuele verplichtingen van de handelaar niet voldoende zijn vastgelegd, dan kan u hierdoor schade ondervinden. Bovendien kan Navem in voorkomend geval onmogelijk tussenbeide komen.

Daarnaast verdedigt Navem de belangen van de meubelhandelaars bij tal overheidsinstanties en vertegenwoordigt ze de meubelbranche in allerhande Belgische en Europese groeperingen.

Bovendien heeft Navem een adviserende functie
in een aantal commissies zoals:
- de Commissie Handelspraktijken: Navem werkt namelijk nauw samen met de Inspectie van Economische Zaken en volgt dossiers rond oneerlijke handelspraktijken zorgvuldig op.
de Commissie Ruimtelijke Ordening: deze commissie geeft advies aan de overheid met betrekking tot ruimtelijke ordening en de vestigingswet.

Tot slot fungeert Navem als spreekbuis voor de media in talloze kranten, tijdschriften, vakbladen en programma’s
.

 

 

 

 

 

 

 

 


Stel een kennis op de hoogte van deze site...

DisclaimerPrivacyverklaring
designed by Alerto
development by curiousgroup