Over ons | Navem Vzw
Wie zijn wij?

Navem in een notendop

Navem staat voor Nationale Vereniging van de Belgische Meubelhandelaars. Als erkende federatie zijn we trots dat talloze meubel- en woonwinkels en interieurspeciaalzaken bij ons zijn aangesloten.

Wat onze Navem leden dan precies aanbieden? Van eetkamer- en zitmeubilair en slaapkamers tot keukeninrichting, sanitair en zelfs woonaccessoires: u vindt het er allemaal. Kortom: Navem is uw one-stop-shop voor de volledige inrichting van uw interieur. Van a tot z. Welkom!

Wat doen wij?

Hoe Navem u helpt

Eerst en vooral vervult Navem een belangrijke marktregulerende rol. Elke dag opnieuw verdedigt Navem de belangen van de meubelhandelaars bij tal van overheidsinstanties. Ook vertegenwoordigt ze de sector in verschillende Belgische en Europese groeperingen. Daarnaast heeft Navem een adviserende functie in een aantal commissies zoals de Commissie Handelspraktijken en de Commissie Ruimtelijke Ordening. En niet te vergeten: we fungeren als spreekbuis voor de media in kranten, vakbladen en programma’s.

Belangrijk: als u meubelen aankoopt bij winkels waarbij de contractuele verplichtingen onvoldoende zijn vastgelegd, dan kan u daardoor schade lijden. En dan is het voor Navem helaas onmogelijk om tussenkomst te bieden.

Historiek

Een terugblik

De Nationale Unie der Belgische Meubelhandelaars zag het levenslicht op 12 februari 1973. Enkele maanden na de oprichting was de eerste Algemene Vergadering een feit, met afgevaardigden uit alle Belgische provincies. En zo kwam op 8 november 1977 de Nationale Vereniging van Meubelhandelaars tot stand. Maar noem ons gerust Navem! Tot 1994 leidde Marc Verberckmoes het bedrijf in goede banen. Samen met de meer recente Slaapraad en Meubelpunt zijn we apetrots op deze realisaties. Intussen kunnen zowel consumenten als professionele verdelers ook terecht op onze website. U wenst meer te ontdekken over de boeiende meubelhandel? Dan is het Navem congres uw jaarlijkse ontmoetingsplek.