Ledengedeelte | Navem Vzw

Navem voor leden

Alles over & voor de meubel- en interieurwereld

Als Navem lid krijgt u als eerste al het nieuws uit de meubel- en interieurwereld. Via ons intern mailingsysteem versturen we regelmatig nieuwsbrieven met tal van voordelen, marketingtrends en andere updates. Ook schotelen we u toekomstige opleidingen, infosessies en beurzen voor. Kortom: dankzij Navem blijft u steeds op de hoogte!

Fiscaal aftrekbaar

Goed nieuws: uw Navem bijdrage is volledig fiscaal aftrekbaar.

CCV Belgium

Door onze samenwerking met CCV Belgium verkrijgt u 3 soorten betaalterminals aan speciale voordeeltarieven:

    • CCV Budget internet is al verkrijgbaar aan 799 euro
    • CCV Smart internet aan 939 euro
    • CCV Mobile aan 995 euro

Ook geniet u snelle en betrouwbare technische bijstand, zelfs op zondag. Een team van experts staat 24/7 voor u klaar. Kan een van de technici het probleem niet meteen oplossen? Dan neemt een specialist ter zake binnen het uur contact met u op.

Gratis informatie & advies

Als Navem lid kunt u steeds bij ons terecht voor advies en bijkomende informatie. Contacteer ons hier.

Korting bij aankoop handleiding

U geniet een financieel voordeel van 25 euro.

Gratis vakblad Meubihome

Met het professionele vakblad Meubihome informeren we u 8 keer per jaar over het sociale, juridische en economische leven in de sector. Zo mist u niets van het laatste productnieuws, trends, beurzen en juridische of socio-economische veranderingen. Uw financieel voordeel: 45 euro.

Gratis bijwonen

Dankzij Navem woont u het Optimo Trendseminarie Fedustria gratis bij! Uw financieel voordeel: 150 euro.

Gratis beurskaarten

Wij stellen elk jaar gratis beurskaarten ter beschikking voor de beurs van Keulen.

Reprobel

U betaalt geen of zeer lage heffing op de reprobeltaks.

Gratis aankondigingen ‘Vraag en Aanbod’ in Meubihome

U krijgt tot 3 keer per jaar gratis aankondigingen ‘Vraag en Aanbod’ in Meubihome. Uw financieel voordeel? Maar liefst 372 euro!

Nog meer belangrijke kortingen bij Europabank!

Betaalt u momenteel een te hoge commissie voor het ontvangen van kredietkaartbetalingen? Europabank biedt alle Navem leden uitzonderlijk scherpe tarieven voor de verwerking van elektronisch betaalverkeer:

Voor de verwerking van kredietkaarten (Visa en Mastercard) of internationale debetkaarten (V-Pay en Maestro) betaalt u een tarief tussen 0,90% en 1,15%, afhankelijk van de verwerkte volumes. U vindt hieronder een overzicht van de toegepaste tarieven.

Omzet Visa, Mastercard + internationale debetkaarten op jaarbasis

Tarief
0 – 250.000 euro: 1,15%
250.000 – 500.000 euro: 1,05%
500.000 – 1.000.000 euro: 1,00%
1.000.000 – 2.500.000 euro: 0,90%

Bij een omzet met deze kaarten van meer dan 2,5 miljoen euro krijgt u een nóg scherper tarief op maat. Ook voor de verwerking van nationale debetkaarten met de Maestro-functie kunt u bij Europabank terecht voor een speciaal tarief, gebaseerd op de verwerkte volumes.

Hebt u interesse of wenst u meer info? Neem vandaag nog contact op met Europabank op +32 9 224 74 07 of via sales@europabank.be. Vermeld zeker uw Navem lidmaatschap!

Gratis juridisch advies

Als Navem lid komt u in aanmerking voor gratis juridisch advies. Uw financieel voordeel bedraagt gemiddeld 125 euro per uur, gelijk aan het indicatief uurtarief van Orde van Advocaten.

Korting

Wanneer u deelneemt aan bepaalde activiteiten zoals informatiesessies, workshops, seminaries, congressen of de beurs in Keulen, krijgt u een mooie korting. Soms hoeft u zelfs helemaal niets te betalen!

Unizo lidmaatschap

Navem is aangesloten bij UNIZO. Door deze samenwerking kan Navem de relaties en het netwerk van UNIZO inschakelen om de belangen van de sector mee te helpen verdedigen, en wordt zij betrokken de besprekingen van het ruimere regelgevende werk door de overheid waar UNIZO op werkt.

Op die manier stroomt ook relevante informatie die de specifieke dossiers van de sector overstijgt, door naar Navem en dus naar u. Daarnaast kan Navem in haar adviesverlening beroep doen op de kennis van UNIZO en op die manier ook u als lid beter bijstaan.

Activiteiten

Juridisch eerstelijnsadvies op maat.

Geassocieerde studiedienst met specialisten in sociale wetgeving, vestigingswetgeving (Ikea-wet) en milieuwetgeving.

Bescherming meubelhandel(aar) tegen:

  • Onwettige handelspraktijken
  • Bedrieglijke en/of misleidende reclame
  • Nepbedrijven die barnumpubliciteit maken en met voorschotten aan de haal gaan
  • Vrijwaring van rechtstreekse particulierenverkoop op meubelbeurzen

Bemiddeling tussen fabrikant en meubelhandelaar bij ernstige klachten.

Verdediging van de rechten meubelhandel bij de overheid, zowel op federaal als regionaal vlak.

Europese belangenbehartiging van uw beroep:
Navem maakt samen met onder meer Nederland, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Italië, Zwitserland deel uit van de FENA, de Europese Federatie van Meubelhandelaars. Vandaag de dag wordt 80% van alle Europees gestemde wetten/decreten overgenomen op nationaal vlak.

FENA lobbyt daarom in het Europees parlement om de beleidsmakers duidelijk te maken wat de retailwereld precies inhoudt/doet en welke impact de beslissing zal betekenen voor de ganse meubelhandel.

Behandelde thema’s zijn onder andere de antidumpingproblematiek, consumentenkrediet, en de afvalproblematiek. Klik hier voor meer informatie.

Vertegenwoordiging in allerlei instanties en groeperingen, zowel nationaal als Europees. De Slaapraad, Rondetafelgesprekken Fedustria, Hoge Raad Middenstand, KMO & Energie,

Spreekbuis van meubelbranche/interieursector in media (kranten, tijdschriften, vakbladen, programma’s,…)

Adviserende functie in een aantal commissies zoals:
* Commissie Onrechtmatige Bedingen: samen met de de FOD Economie, KMO, Middenstand & Energie volgen we dossiers op rond oneerlijke of misleidende handelspraktijken.

* Commissie Ruimtelijke Ordening: deze commissie geeft advies aan de overheid in verband met de ruimtelijke ordening en de vestigingswet.

* Commissie Sociale Zaken, Commissie Internationaal, Commissie Milieu, Interventiefonds Oud Papier (foldertaks).

Uitwerken opleidingen en vormingen op vraag van Navem leden.

Navem meubelcongres

Jaarlijks vindt op de eerste dinsdag van december het Navem meubelcongres plaats. Het is dé plaats bij uitstek voor iedereen die de meubel-en interieurwereld een warm hart toedraagt. Ideaal om te netwerken en inspiratie op te doen!

Bezoek samen met 200 à 250 andere genodigden (handelaars, fabrikanten, vertegenwoordigers, sponsors en prospecten) ons congres, luister naar inspirerende sprekers en doe ’s avonds aan networking tijdens een lekkere walking dinner. En dat voor de prijs van slechts 110 euro per deelnemer (85 euro per deelnemer van hetzelfde bedrijf). Bekijk hier een overzicht van afgelopen edities!

Maak kennis met
onze partner.